Velkommen til vår blogg


Hei!
Og velkommen til Jane og Andrea sin blogg om livet i Nepal! Dette året går vi på fagskolen Hald Internasjonale senter, og er på utveksling i Nepal i 6 måneder med Strømmestiftelsen sitt utvekslingsprogram, Act Now. Her i Nepal skal vi være med organisasjon ABC Nepal, som er en non- profit menneskerettighetsorganisasjon som fokuserer spesielt på forhindring av menneskehandel av
kvinner og barn med formål seksuell utnyttelse. Organisasjonen jobber aktivt i 15 distrikter i Nepal, og vi skal til et distrikt sør i landet. Distriktet heter Rupandehi, og her skal vi bo i en liten by kalt Bhairawa, nær grensa til India.

Før vi drar sørover til Ruphandehi, skal vi bo to måneder i hovedstaden Kathmandu. Her skal vi gå på språkkurs for å lære oss Nepali. Samtidig får vi muligheten til å ta del i hverdagen til vår nepalske vertsfamilie, i tillegg til å være litt turister en gang i blant, og se de ulike tingene hovedstaden har å by på. Sammen med familien vår, og to andre Act Now team, bor vi i et hus i bydelen Pepsi Cola, i Kathmandu. Det har vært utrolig kult å bo sammen med flere Act Nowere i noen uker, før alle parene drar hvert til sitt etter språkkurset er ferdig, og den virkelige jobben står for tur!


Marked under festivalen Tihar
Ukene så langt har gått med til å oppleve nepalsk storbyliv, være turister, feiret festivaler og (prøve) å lære seg noen få ord og setninger på Nepali. I tillegg er x-antall kilo med ris spist, og kjenner vi vår kjære aamaa (vertsmor) rett, er det more rice to come! Til tross for mye dalbhat, har maten vært utrolig god og utrolig nok veldig variert hittil. Lite visste vi om at det gikk an å lage så mange ulike retter med ris! 

Smakebit av Himalayafjellene (utsikt fra flyet)
Dersom du vil følge oss på vår reise, er du hjertelig velkommen til det, og vi lover å poste enda flere bilder og oppdateringer fremover, så stay tuned! For flere bilder, følg vår Instagrambruker: dalbhat.power

Hilsen Jane & Andrea 
Kommentarer

Populære innlegg